Bakan Özer, halk eğitim kurslarının alanında uzman kişiler ve akademisyenlerle birlikte güncelleneceğini ve piyasa talepleri dikkate alınarak "istihdam" merkezli şekilde revize edileceğini belirtti. Özer ayrıca tüm kursların "HEMBA" (Halk Eğitimi Merkezleri Bilişim Ağı) ile dijital ortama aktarılacağını ve Balkanlar öncelikli olmak üzere Avrupa'daki tüm vatandaşlarımıza da açılacağını söyledi.
Hayat boyu öğrenme ile ilgili üç yeni hedef
Üç yeni hedefi kamuoyuyla paylaşmak istediğini ifade eden Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünde 3 bin 500'ün üzerinde kurs var. Birinci hedefimiz, 2022'nin sonuna kadar bu kursların tamamını güncellemek. Akademisyenler, uzmanlar ve iş gücü piyasasının taleplerini özellikle dikkate alarak istihdamı önceleyecek şekilde güncelleyeceğiz." bilgisini paylaştı.
Kurslar dijital ortama aktarılıyor
Özer, diğer hedefleri şöyle anlattı: "İkinci hedefimiz, tüm kursları dijital platforma aktaracağız. Kısaltması 'HEMBA' olan 'Halk Eğitimi Merkezleri Bilişim Ağı' ile 2022'nin sonuna kadar tüm eğitim içeriklerini dijital platformda buluşturacağız. Üçüncü hedef, artık halk eğitimde uluslararası bir boyuta ulaşıyoruz. Yani HEMBA ile dijital platforma aktardığımız tüm kurslarımızı, Balkanlar merkez olmak üzere kıta Avrupası'ndaki tüm vatandaşlarımızın kullanımına ve sertifikasyonuna açacağız. Dolayısıyla sadece Türkiye'deki vatandaşlarımızın değil, kıta Avrupası'ndaki vatandaşlarımızın da kişisel gelişimleriyle ilgili çok önemli bir enstrümanı, 1 Ocak 2023 tarihi itibarıyla hizmete sunmuş olacağız."